Adevărate minuni face puțină sare pusă în demachiant pentru pielea feței! Potrivit specialiștilor, acest gomaj natural format din sare de bucătărie și demachiant îți va hrăni pielea. Ai însă grijă să nu îți intre în ochi!
Alte metode prin care tenul tău va arăta impecabil:
Această mască este destinată mai degrabă prevenirii decât tratării şi este, în acelaşi timp, o excelentă modalitate prin care poţi revigora aspectul pielii şi prin care zgârieturile, petele lăsate de acnee şi alte inflamaţii pot fi atenuate, potrivit csid.ro. Într-un castronel mic, amestecă o lingură de flori de muşeţel uscate cu o lingură de mentă proaspătă mărunţită, o lingură de miere şi un ou. Aplică această compoziţie pe faţă, pe gât şi pe piept şi las-o să acţioneze 10-15 minute înainte de a clăti cu apă rece.
Pasează pulpa unui fruct de avocado împreună cu câteva picături de ulei de măsline, după care aplică amestecul pe faţă. Lasă masca să acţioneze timp de 10-15 minute şi, ulterior, clăteşte tenul cu apă călduţă. Amestecul de vitamine şi nutrientii îţi va menţine pielea hidratată şi catifelată, pregătită să înfrunte temperaturile scăzute fără descuamare.
Mierea albește pielea și, în același timp, acționează că un agent de hidratare și are proprietăți antibacteriene care estompează petele de la soare și cicatricile cauzate de acnee. Pielea uscată este predispusă la o colorare inegală, potrivit andreearaicu.ro. Aplică miere simplă pe piele și las-o câteva minute pe față, apoi clateste-te cu apa caduta. Această masca simplă va îndepărta celulele moarte ale pielii și, astfel, tenul tău va deveni mai luminos și mai împrospătat decât înainte.
Pentru o masca cu efect de albire, amestecă o linguriță de miere, o linguriță cu zeamă de lămâie, o lingură cu lapte pudra și o jumătate de linguriță cu ulei de migdale. Aplică această masca pe piele – e de preferat să o folosești zilnic – și, după ce o lași să acționeze 10-20 de nimunte, clateste-o cu apa rece. Această masca deschide la culoare pielea bronzată și hidratează. Folosește-o mai ales dacă ai pielea uscată, pentru că pielea uscată se închide la culoare mai repede.